csoportos órák

Funkcionális köredzés

A Ginger Fitben található SYNRGY 360 egy egyedülálló, gondosan megtervezett, köredzés formában működő fitness program, ami a csoportos edzés minden előnyét magában foglalja egy tapasztalt edző vezetésével. Ugyanakkor kiválóan használható a személyi edzésben is. Az edzéseken a funkcionális tréning számos eszközét használhatjuk, többféle változatos gyakorlatsort tudunk összeállítani, az órákat változatossá tudjuk tenni, nem válik unalmassá az óratípus. Használjuk a tudásunkat és a kreativitásunkat. A következő óráinkon alkalmazzuk: Full body, Köredzés, Total body tréning

  • A testarányok átalakítása – testzsír csökkentése, vagy izomtömeg növelése, problémás zónák alakformálása
  • Funkcionális edzés – mivel a gyakorlatok a mindennapi élet mozdulatait utánozzák csak nagyobb erőkifejtéssel, egyre könnyebben, megerőltetés nélkül fogjuk ellátni napi teendőinket
  • Gyors eredmény – a SYNRGY 360 rendkívüli hatékonyságának köszönhetően a céljainkat rekord idő alatt elérhetjük
  • Motiváció – a csoportos edzés egyfajta motivációt jelent számunkra, nagyobb teljesítményre sarkall, ha látjuk a másik ember fejlődését, tenni akarását a cél érdekében

TRX

2009-ben a “A legjobb teljes testet edző eszköz” címet elnyerő TRX-et az amerikai haditengerészet elit csapatánál fejlesztette ki Randy Hetrick (NAVY SEALS), de mára az egyik leginnovatívabb fitness eszközzé vált világszerte. A TRX® Suspension Trainer® egy hordozható funkcionális tréning eszköz, amellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és a törzsizmok (core) stabilitását tudod fejleszteni. Természetesen metabolikus kondicionálás jelleggel végezve — melyhez igencsak kézre áll — a TRX remek zsírégető is! Legyél kezdő vagy élsportoló, a gyakorlatokat a saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni.

Spinracing

Csoportos kerékpáros óratípus, fergeteges zenékkel, célja a zsírégetés.

Videocycling

Nagy kivetítőn végigkövethető, videóanyaggal megspékelt edzőtermi tekerés, ami még élvezetesebbé teszi ezt az amúgy is kedvelt óratípust.

Gerinctorna

A gerinctorna segíti a gerinc épségének fenntartását, tehát nemcsak a gerincbántalmak kezelésének, hanem azok megelőzésének fontos eszköze. A cél a törzsizomzat erősítése és nyújtása.

A folyamatos és rendszeresen végzett gimnasztikával:

  • megszűnnek a derék és hátproblémáid
  • a hátizmaid ellazításával a felgyülemlett stressz oldódik az egész testedben
  • javul a testtartásod és a koordinációs képességed, megjelenésed magabiztosabb határozottabb, energiát sugárzóbb lesz
  • hosszú távon teljes testi, lelki felüdülésben lesz részed

Pilates

A módszer célja egy sportos vékony testalkat felépítése, valamint a szép tartós, tudatos mozgás elsajátítása. Fontos előny hogy a gyakorlatok felépítése lehetővé teszi  a fokozatos, izületkímélő terhelést így kezdőknek és középkorúak számára is kiválóan alkalmas! A gyakorlatok főként a mély hasizom és a hátizom megerősítésére, stabilizálására, az erős és karcsú végtagok kialakítására koncentrálnak. A vázizomzat megerősítése során a gerinc, a csípő és a vállizület mozgékonyabbá válik.

Zsírégető

Egyszerű alaplépések kombinációja  a megfelelő karmunkával és intenzitással alkalmazva. Ezen az órán többfajta óratípussal találkozhatsz, mint boksz aerobik, step alakformáló Az óra végén a kritikus területeket formáljuk. A zsírszövet vékonyítása, csökkentése a cél. A dinamikus órát kedvelőknek ajánljuk.

Hot Iron

Egy olyan egyedülálló edzésmódszer, mely súlyzórúddal, csoportosan történik. Német sporttudósok, testépítők, természetgyógyászok és gyógytornászok közreműködésével fejlesztették ki sok év alatt. Arra törekedtek, hogy az eredmény gyorsan jöjjön, de ugyanakkor tartós is legyen.

Súlyzórúddal bánni csak első ránézésre könnyű, de rengeteg apró dolog van, amire már az elején mindenképpen figyelni kell, ezzel is törekedve ízületeink megóvására. Nagyon fontos a helyes testtartás, amire sajnos a hétköznapi életben kevés figyelmet fordítunk.  A mozdulatokat is végig kontrollálni kell, ezért sokkal lassabban történnek a gyakorlatok kivitelezései is, mint egy hagyományos aerobik órán.

Az óra mindig bemelegítéssel kezdődik, majd elkezdődik a munka. A rúddal végigdolgoztatjuk a felsőtestet, a vállat, a bicepszet, a tricepszet, a mellizmokat, a hátizmot, majd jönnek a lábizmok, a farizom és végül a hasizom. Majd egy alapos nyújtás, és vége is a kemény munkának.